Новини

 • Александър Велков дебютира в Испания

  Александър Велков дебютира в Испания


  Александър Велков ще дебютира за отбора San Feliu, днес в 21:30 часа българско време срещу отборът на Барселона които са 2ри в класирането. Мачът е кръг от първенство- купа Каталуня. Бившият състезател на КПС Варна е включен в състава след като само в рамките на месец покри всички плувни нормативи. - Днес ще бъда по-добър от всички, искам да вкарам поне 2-3 гола - коментира Александър Велков    Желаем успех на Алекс и всички се гордеем с теб !!!

 • Александър Велков подписва за Сабадел

  Александър Велков подписва за Сабадел


    Когато Акекасандър Велков научи, че Сабадел също се интересува от него, момчето от Варна не се замисли, тъй като винаги е мечтал да играе в Испания. 19-годишният Александър Велков, шампион и носител на Купата на България със своя клуб в който играе от11 години - КПС Варна, е залогът на Хоаким Колет за в бъдеще. -Ще са необходими много физическа работа и технически корекции, за да бъде конкурентен с новия му клуб. Хъс и желание не липсват. Учил е в математическия гимназия, най-престижната във Варна - перлата на Черноморието, и владее свободно английски. Той е възпитан в упорита работа и решителност да постигне целите си, една от които е професионалната водна топка. С преместването му в топ отбор като Сабадел се открива уникална възможност да сбъдне мечтата си. Ето защо той е решил да прекъсне обучението си за момента и да се посвети изключително на водната топка.Този сезон Алекс ще бъде "таванът" на Премаат лига и трябва да видим къде играе в края, за да има възможно най-много минути и по този начин да съкрати периода на адаптацията си във водна топка, която е далеч от това, с което е свикнал в страната на произход. - коментира дългогодишният специалист в Испания - Хоаким Колет За още информация посетете следния линк -  https://blogs.eitb.eus/waterpoloelblog/2020/09/03/el-bulgaro-alexander-velkov-206-m-ficha-por-sabadell-y-sera-el-techo-de-la-liga-premaat/?amp&fbclid=IwAR25zRFLL3B-aBOViZbi06pxh5cw_nKjNyXRn2sOlk1sNz8ZVOKxOlsV2RE

 • Втори трансфер в КПС ВАРНА

  Втори трансфер в КПС ВАРНА


  Вторият трансфер на състезател от КПС Варна вече е факт! Александър Велков, може би най-успешният български ватерполист за последните няколко години беше трансфериран в испанският клуб Sabadell и ще играе в топ 3 на Испания. -Испания е една от водещите сили във водната топка в световен мащаб, изцяло ще трябва да си промени режима на тренировки които предполагам са много тежки, изцяло нов екип , нов треньор, нови момчета и клуб. Момчето е мъжки характер, голям талант, абсолютно всички ръстови данни на които всеки един ватерполист може да завиди,  смятам че ще се справи, наясно е къде отива и най - важното "защо". Много ще ни липсва на мен и на целият клуб, но това е неговото бъдеще, неговият шанс в живота и съм сигурен, че ще се справи колкото и трудно да е. Александър Велков, е от хората които са нешлифовани диаманти. В България не разполагаме с базите и нивото, за да шлайфаме диаманти като него, той е състезател който ме караше да не се притеснявам за изхода от мача дори и да не ни вървеше играта... аз знаех, че Алекс ще оправи нещата. Целият клуб му желаем само успехи и едно прекрасно бъдеще за него и неговите родители. Ние като клуб и приятели ще му помагаме винаги с каквото можем. Благодаря и на най- успелият български ватерполист Свилен Пиралков, който е помощник треньор на испанският мъжки национален отбор- коментира Найден Найденов  - През годините ние виждахме развитието на Александър, а също така и на Станислав, опитахме се да ги развием колкото се може повече, за да имат едно хубаво бъдеще в този спорт. Момчетата бяха много упорити, тренираха много разумно и всеотдайно. Това е една от причината за успеха им. Желаем всичко най- добро на Алекс и Станислав  и ние винаги ще бъдем с тях - коментира управата на КПС ВАРНА Преди седмица трансферирахме и вратаря Станислав Райков в холандския Schuurman BZC. -Определеният за талант вратар - Станислав Райков ще подсили Schuurman BZC през новия сезон.Младия вратар ще се бори за титулярното място в отбора.Спортният комитет е изключително доволен от новото си попълнение. Със самото си пристигане Станислав Райков засилва нивото на вратарите в клуба, с идването на Райков класата несъмнено се вдига.... - коментираха в официално изявление Schuurman BZC     https://www.schuurman-bzc.nl/opnieuw-versterking-voor-schuurman-bzc/   -За Райков мога да кажа същото като за Александър Велков.Много неща базирах на него и знам колко ще ни е трудно без тях , но и той като Алекс могат да разчитат на нашата подкрепа от КПС ВАРНА и да знаят, че не са сами там - отново коментира Н. Найденов С тези два трансфера КПС ВАРНА определено се качва на една международна сцена. Клубове от Унгария, Испания и Холандия проявиха  интерес към българсият КПС ВАРНА, в бъдеще да се поддържат добри отношения, да се прави обмяна на опит както и да се трансферират бъдещи български таланти. Към КПС Варна е трансфериран състезател от Локомитив НН София, но за сега не се коментира неговото име и в коя възраст ще вземе участие.

 • КПС ВАРНА вдигна Купата на БФВТ и при 12 годишните

  КПС ВАРНА вдигна Купата на БФВТ и при 12 годишните


  Отборът на КПС Варна вдигна Купата на БФВТ на турнира за 12-годишни ватерполисти в  гр. Бургас. В турнира участваха 10 отбора: варненските КПС Варна и Тича, бургаските Нептун и Арена Бургас (с 2 състава), столичните Левски,Славия и Локомотив НН и врачанските Ботев и Ботев 2000. Отборите  бяха разделени в две групи: „А“ – КПС Варна, Славия, Арена Бургас 1, Нептун и Ботев 2000  група „В“ – Тича, Локомотив НН, Ботев, Левски, Арена Бургас 2. В  наситен с много емоции турнир, малките тигри на КПС ВАРНА разпиляха конкуренцията и не отстъпиха пред никой. В предварителната фаза КПС ВАРНА натрупа победи след победи, последователно бяха преодолени Ботев 2000, Нептун Бургас, Арена 1 , Славия . Отбора на КПС ВАРНА не остави никакво съмнение в превъзходството си в тази фаза на турнира. Така вече на първо място групата КПС трябваше да играе полуфинал с отбора на Локомотив, но и там нямаше място за съмнения 6:2 ! В заключителния мач  КПС ВАРНА надигра равностойният  отбор на Левски София с 9:6. Имаше доста натрупана умора в състезателите, но имахме и голяма скамейка, разпогахме с 20 състезателя общо - 13 чакащи и готови да влязат и да играят.Децата тренираха много и заслжено спечелиха финала. Виктор Михайлов от КПС ВАРНА бе награден с индивидуален приз "най - добър нападател", но абсолютно всички състезатели се раздадоха ! - коментира старши треньора Велимир Цветков Крайно класиране: 1. КПС Варна, 2. Левски, 3. Арена Бургас 1, 4. Локомотив НН, 5. Ботев, 6. Славия, 7. Нептун, 8. Тича, 9. Ботев 2000, 10. Арена Бургас 2. КПС ВАРНА с шест титли за сезона ! 12 годишни деца - носители на купа БФВТ 15 годишни девойки - носители на купа БФВТ 15 годишни момчета - шампион на България 17 годишну мъже - шампион на България 19 годишни мъже - шампион на България Мъже - шампион на България Една златна година и сезон за КПС ВАРНА !!! БРАВО НА ВСИЧКИ !!! ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС !!!

 • КПС ВАРНА ШАМПИОН ПРИ МЪЖЕТЕ

  КПС ВАРНА ШАМПИОН ПРИ МЪЖЕТЕ


  КПС Варна е новият шампион по водна топка при мъжете ! Това е пета поредна титла за клуба в рамките на месец ! Целият клуб е във възторг от младия състав който прегази конкуренцията - миналогодишния шампион за мъже ЛОКОМОТИВ НН и претендента Черноморец Бургас. КПС ВАРНА ли е най - успешния клуб ?  - Ами фактите говорят достатъчно , аз не искам да давам мнение по този въпрос , но вижте титлите само за един сезон Как успяхте да стигнете до титлата при мъжете и тя ли е най - сладка ? - Трудно и с много много тренировки и нерви, бях притеснен защото средната възраст в нашия отбор е 17-18 год. Дадох шанс и на състезателите от 17 годишните които се доказаха, а аз не очаквах  такава мъжка игра от тези деца ! Горд съм толкова съм горд , че няма думи с които да го опиша, да станеш шампион при мъжете няма нищо общо с юношеските върасти, а още по - сладко е това, че това е пета титла за клуба в рамките на месец. Където КПС ВАРНА участва на финал печели... Искам да благодаря на вскичките си момчета във всички възрасти и това е най-малкото което мога да направя за тях, също и на техните родители които бяха плътно с нас в гр.Бургас на финала и не на последно място на УС съвет на клуба които направиха всичко това възможно ! Какво предстои от тук натам ? Предстои едно хубаво лято , почивка за състезателите през известен период от време през август, защото са го заслужили, предстои да се радваме на постигнатото и да се гордеем ! -  коментира Найден Найденов   КПС ВАРНА 1. Носител  на купа БФВТ при 15 годишните девойки 2.  Държавен шампион за 15 годишни момчета 3. Четирикратен Държавен шампион за 17 годишни мъже 4. Двукратен Държавен шампион за 19 годишни мъже  5. Държавен шампион при Мъжете за 2020г.

 • Общо събрание

  Общо събрание


  КПС ВАРНА Ви уведомява, че на 14.09.2020г. ще се проведе ОС на клуба. Мястото е залата на Юнашки салон (жълтата сграда срещу катедрала), а часа на започване е 18:00ч.  На дневен ред са следните точки : 1.Приема на доклада за дейността на Сдружението за 2019г. 2.Приемане на годишния финансов отчет на Сдружението за 2019г. 3.Освобождаване от отговорност на членовете на Управителния съвет за дейността им през 2019г. 4. Избор на членове на Управителния съвет на Сдружението 5. Разни   Всеки пълноправен-асоцииран член  на КПС ВАРНА ще има право да предлага нови членове и председател на УС. Който има желание да бъде такъв трябва да подаде молба към клуба преди 20.08.2020г.   Молим за спазване на противоепидемичните мерки за сигурност срещу COVID-19 Всеки участник в събранието е длъжен да носи маска на лицето.

 • Четвърта шампионска титла за КПС ВАРНА !!!

  Четвърта шампионска титла за КПС ВАРНА !!!


  Само в рамките на 3 уикенда КПС ВАРНА наложи своята воля и марка във водната топка ! 15 годишните ватерполисти вдигнаха титлата след пет изиграни мача в гр. Варна 17-19.07.20г. След нито една загуба през цялата година КПС ВАРНА е шапион и при 15 годишните. - Резултатите са достатъчно показни за всички, нашите момчета тренират много във всички възрасти и успяха да победят на финалната шестица отборите на :  Нептун Бургас (16:8), Ботев Враца (15:8) , Черноморец Бургас ( 8 : 6 ), Комодор (12:7) и Черно море (12:5).Напълно заслужени титли за нашите момчета, нито един ден не почиваха през пандемията, а правехме онлайн тренировки (ОФП) и мисля, че показаха защо са го правили ! - Радвате ли се - Разбира се , че се радвам ! Както аз така и всички деца, родители и привърженици на КПС ВАРНА. Това е голям успех да станеш шампион при 19 годишните , 17 годишните, 15 годишните и 15 годишните девойки... кой треньор не би се радвал на такива успехи ? Искам да благодаря на всички родители застанали зад мен и нашият клуб, които не спряха децата от тренировки ! Браво на всички... Време е да се радваме с постигнатото от всички Нас ! -  коментира Найден Найденов Състав на шампионите : 1.Максим  Бахчеванов - най - добър нападател за 2020г. 2.Никола Калчев 3.Христо Антонов 4.Валентин Антонов 5.Калоян Георгиев 6.Ангел Касабов 7.Любомир Малкочев- най-добър защитник за 2020г. 8.Берк Кючуков 9.Петър Ефтимов 10.Мартин Казанджиев 11.Валентин Стефанов 12. Калоян Василев 13.Георги Атансов   Класиране : 1.КПС ВАРНА 2.ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС 3. НЕПТУН  БУРГАС 4.КОМОДОР ВАРНА 5.ЧЕРНО МОРЕ 6.БОТЕВ ВРАЦА

 • КПС ВАРНА ще се бори за медали при 15 годишните

  КПС ВАРНА ще се бори за медали при 15 годишните


  КПС ВАРНА ще спори за разпределнието на медалите при 15 годишните. След като през изминалите 2 уикенда КПС Варна стана 2пъти  шампион на България при 19 и 17 годишните , а също така носител на купа БФВТ при 15 год. девойки, сега ще се опита да вземе титлата и при 15 годишните момчета. - Конкуренцията е много силна в лицето на Ботев Враца и Черноморец Бургас, но ние ще дадем всичко от нас, за да вземем медал най - малкото, радвам сеч, че има силни отбори защото децата тогава и само тогава се изграждат като състезатели. Мисля, че отбора ни е добър въпреки, че нямам поглед понеже се класирахме директно за финал след като прегазихме конкуренцията в София, но тук е различно... - коментира Найден Найденов Отново на ПК " ПРИМОРСКИ" няма да бъде допусната публика на трибуните с изключение на състезатели, треньори и официални лица на клубовете.                                17.07 – ПЕТЪК – 17 ч.30 мин.                                 1.НЕПТУН – КПС ВАРНА                                 2.ЧЕРНОМОРЕЦ – КОМОДОР                                 3.ЧЕРНО МОРЕ – БОТЕВ                                 18.07 – СЪБОТА – 9 ч. 30 мин.                                 1.НЕПТУН – КОМОДОР                                 2.КПС ВАРНА – БОТЕВ                                 3.ЧЕРНОМОРЕЦ – ЧЕРНО МОРЕ                                                     17 часа                                 1.НЕПТУН – БОТЕВ                                 2.КОМОДОР – ЧЕРНО МОРЕ                                 3.КПС ВАРНА – ЧЕРНОМОРЕЦ                                 19.07– НЕДЕЛЯ – 9 часа                                 1.КОМОДОР – КПС ВАРНА                                 2.БОТЕВ – ЧЕРНОМОРЕЦ                                 3.НЕПТУН – ЧЕРНО МОРЕ                                                   14 часа                                 1.БОТЕВ – КОМОДОР                                 2.НЕПТУН – ЧЕРНОМОРЕЦ                                 3.ЧЕРНО МОРЕ – КПС ВАРНА

 • КПС Варна ШАМПИОН за четвърта поредна година при 17 годишните

  КПС Варна ШАМПИОН за четвърта поредна година при 17 годишните


  КПС Варна е шампион на България по водна топка при 17 годишните за четвърта поредна година ! Отборът на КПС Варна спечели полуфинала срещу Славия София с 12:4 и си осигури място на финал срещу отбора на Черноморец Бургас. След доста напрегнат, ожесточен и пълен с обрати мач -> КПС Варна спечели с 8:6 !!! За най - добър вратар бе избран вратаря на КПС Варна Георги Велков ! 

 • КПС ВАРНА ще защитава титлата при 17 годишните

  КПС ВАРНА ще защитава титлата при 17 годишните


  На 11.07.20г. започва финала на Държавното първенство по водна топка при 17 годишните момчета и 17 годишните девойки за 2020г. КПС ВАРНА е несменяем шампион при тази възраст от няколко години ! Сега за 4ти път се налага на момчетата от КПС да защитават титлата. В същите дни ще се проведе и финала при 17 годипните девойки, миналата седмица КПС ВАРНА стана носител на купа БФВТ при 15 годишните девойки, а тук амбицийте са за медал. За съжаление публика няма да бъде допусната освен отборите и техните треньори.   СЪБОТА – 11.07.2020 г.                                                        ЖЕНИ 16ч.              ЧЕРНОМОРЕЦ – КПС ВАРНА.          МАЧ №1 17ч.              ЛОКОМОТИВ Н.Н. – БОТЕВ2000    МАЧ №2                                                          МЪЖЕ 18.00ч.         КПС ВАРНА – СЛАВИЯ                       МАЧ №1 19.00ч.         ЧЕРНО МОРЕ – ЧЕРНОМОРЕЦ        МАЧ №2                                                 НЕДЕЛЯ – 12.07.2020 г.                                                        ЖЕНИ 10:00ч.              МАЧ 3-4 МЯСТО ПОБЕДЕНИ В МАЧ №1 и  №2 11:00ч.              МАЧ 1-2 МЯСТО ПОБЕДИТЕЛИ В МАЧ №1 и №2                                                          МЪЖЕ 16.00ч.         МАЧ 3-4 МЯСТО ПОБЕДЕНИ В МАЧ №1 и №2 17.00ч.         МАЧ 1-2 МЯСТО ПОБЕДИТЕЛИ В МАЧ №1 и №2

Интересуваш се от КПС Варна?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни